13. 6. 2019 v IT

Hledám ostřílené mobilní vývojáře/řky do Angelcamu

U nás v Angelcamu, kromě jiných věcí, vyvíjíme mobilní appku, která zatím umí "jenom" prohlížet live nebo nahrané video z kamer, ale chtěli bysme, aby brzo uměla mnohem víc. To slovíčko "jenom" není v uvozovkách náhodou. Appek na prohlížení kamerových videozáznamů je na světě sice řada, ale jenom do jedný si připojíš téměř jakoukoliv kameru nebo alarm bez ohledu na výrobce - do tý naší.

Koho hledáme?

To, že appku vyvíjíme v Angelcamu, vlastně není úplně přesný. Její vývoj jsme měli doteď outsourcovaný, ale chceme ji začít vyvíjet in-house. Slibujeme si od toho větší flexibilitu a hlavně celkově vyšší kvalitu. Chceme ji začít vyvíjet agilně a máme na to připravený celý tým: dva designéry - Vráťu (na fotce první zprava) a Vojtu, Product Ownera Henryho (třetí zprava) a celý houf (šest) backenďáků (Liva je vpředu druhá zleva a pak většina zbylých chlapců na fotce). Jediný, kdo nám v týmu chybí, jsi ty.

Naší appku vyvíjíme nativně zvlášť pro obě platformy - iOS ve Swiftu a Android v Kotlinu. Hledáme teda pro začátek jednoho iOSáka/iOSačku a jednoho Androiďáka/Androiďačku. Měl/a bys mít už solidní zkušenost s vývojem, umět psát udržitelný kód a navrhovat a udržovat architekturu aplikace. Mně i tobě je jasný, že nebude ve firmě nikdo, kdo by rozuměl vývoji mobilních appek líp než ty. To ti dává spoustu volnosti, ale taky hodně odpovědnosti a zásadní vliv na konečnou podobu produktu. Úplně samotnýho/samotnou tě v tom ale nenecháme, jedni z našich investorů jsou zkušení mobilní vývojáři, kteří nám vždy rádi poradí.

Chceme, abys naší appku vzal/a za svou a piplal/a ji k dokonalosti nad rámec schématu "zadání - hotovo - check - další zadání". Jo, a taky bys měl/a mluvit solidně anglicky, veškerá naše komunikace ve firmě probíhá v angličtině.

Pokud se bojíš cizího kódu, tak nemusíš. Na appku jsme si nechali průběžně dělat nezávislá code review a kvalita je dobrá, ale klidně se můžeš přesvědčit sám/sama. Dám ti kód k nahlídnutí, stačí napsat. 

Co budeš dělat? 

V následujících měsících chceme appku po malých krůčcích doiterovat k něčemu, čemu říkáme Real Time Security. O co jde? Představ si, že ráno odcházíš z domova a přijde ti notifikace o tom, že alarm se automaticky aktivoval (páč geofencing). Dopoledne ti přijde do telefonu další pushka s tím, že na tvý zahradě se něco děje. Ty jsi ale zrovna na jednání a nemůžeš se tomu věnovat, takže o chvilku pozdějc přijde zpráva tvýmu bráchovi, kterýmu jsi dal přístup. Ten mrkne na kamerovej záznam spojenej s danou událostí, zjistí, že to byla jenom sousedova kočka a poplach zruší.

Mrkni na video, jak bude naše appka fungovat.

Pokud tě zajímá víc, jaké problémy v Angelcemu řešíme a proč vlastně vznikl, přečti si třeba tenhle post od Ociho (náš CEO, na fotce čtvrtý zleva).

Proč do toho jít s náma? 

Řeknu ti, proč jsem v Angelcamu já. Protože mám stejnou svobodu (ale i zodpovědnost), jakou jsem měl dřív jako freelancer, můžu se soustředit plně na jednu věc a k tomu mám navíc ještě skvělej tým, se kterým můžu pracovat na něčem, v čem vidím hlubší smysl a na co bych jako jednotlivec nestačil.

Pokud si plácneme, budeš mít naší plnou důvěru. Můžeš pracovat kdykoliv a odkudkoliv. Jen je potřeba občas dorazit na nějakej mítink, ale to můžeš remote. Když budeš chtít, máme i pěknej office v Praze na Hradčanský, ale jinak tvejma hlavníma kámošema pro kolaboraci budou Wrike, Slack, Zoom a GitHub. Ale neboj, zhruba jednou do roka se společně potkáváme offline, abysme spolu strávili trochu času i jinak než pracovně (mrkni na video z Angelcampu).

Dovolený si můžeš vzít, kolik potřebuješ, jde nám o výsledky.

Jsme sice startup, ale ne takovej ten, co včera začal a myslí si, že dneska změní svět. Začali jsme už před čtyřma rokama, je nás 15, zakládáme si na otevřenosti, máme zákazníky z celýho světa a máme fungující produkty (mimochodem tu naší appku používá na jedný platformě okolo dvou tisíc zákazníků), přidat se k nám znamená naskočit na loď, která se občas zmítá, když zrovna přijde bouřka, ale rozhodně ví, kam směřuje.

Jestli se chceš dozvědět o Angelcamu víc, podívej se na náš profil na Cocumě

Chceš to s náma zkusit?

V tom případě:

  • Stáhni si naší appku (iOS, android) a zkus si přidat kameru (hint: pokud nemáš zrovna po ruce kameru, což asi nemáš, tak jako MJPEG kameru lze použít URL jakéhokoliv JPEG obrázku).
  • Napiš mi na michal.majsky@angelcam.com pár věcí, který bys na naší appce chtěl/a zlepšit hned potom, co si plácnem a taky napiš něco o tom, na jakých appkách jsi už pracoval/a. 

Těším se na zprávu!