24. 11. 2019 v Cestování

Křížem krážem Kyrgyzstánem

"Mám sračku a horečku a jestli vůbec pojedu tak rozhodně nehodlám jít žádnej desetidenní trek", oznámil nám Bohouš den před odletem. Pardon, nerad začínám další článek tématem střevní chřipky, ale nedá se jinak - je to totiž opět informace zcela zásadní. Zapříčinila to, že z našeho pevně ukotveného plánu zbyla jenom hovínka. Někdy je to při cestování ale tak, že nemít žádnej plán, je to nejlepší, co pro sebe můžeš udělat. A teď už můžu říct, že to docela fungovalo i v tomhle případě. Takže nás maršutka vykopla uprostřed Biškeku, aniž bychom moc věděli, co dělat dál. Inu, nasměrovali jsme to do jedinýho hostelu, co jsem měl na mapě a tak začala naše neplánovaná jízda (doslova, páč jsme si půjčili auto), která nás nakonec nezavedla tak daleko od původního cíle. A abych vás neukousal nudou, rozhodl jsem se, že tentokrát budu vyprávět jenom pomocí fotek s krátkejma komentářema. 

Bishkek

Na cestě do Karakolu

Karakol je město na východě země, které slouží jako východisko pro treky do hor. Vzali jsme to jižní cestou podel jezera Issyk Kul.

Trek k ledovci Inylček

Původně jsme tenhle trek měli naplánovaný skoro na 10 dní, ale z důvodů, které jsem popisoval v úvodu, jsme si ho výrazně zkrátili tím, že jsme se nechali svézt džípem kam až to šlo. Tohle rozhodnutí mi nakonec přišlo fajn, protože by ty první dny chůze asi stejně nebyly moc záživný. 

Trek k jezeru Alakol 

Cesta zpátky

Zpět z Karakolu jsme to vzali severní cestou podél jezera Issyk Kul. 

TL; DR?

Tak mrkni na video. 


Čtěte dále